Dissabte , 24 Febrer 2024
Inici » ITF » Silvia Soler-Espinosa i Eri Hozumi inauguren amb victòria el Ciutat de Barcelona

Silvia Soler-Espinosa i Eri Hozumi inauguren amb victòria el Ciutat de Barcelona

El Club Esportiu Hispano Francès de Barcelona ha acollit la gran estrena del 1r Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona amb la disputa dels dos primers partits de la ronda inicial i les finals de la fase prèvia del quadre d’individuals, a més dels vuitens de final en el de dobles. Sort desigual pel que fa a l’actuació de les tennistes de casa, amb el progres a la segona ronda de la cap de sèrie número 3, Silvia Soler-Espinosa, que ha vençut a la francesa Chloe Paquet, i derrota per a Cristina Bucsa front a la japonesa Eri Hozumi. Avui també s’ha conegut la identitat de les participants que progressen al quadre principal des de la ronda preliminar. Seran l’aragonesa Irene Burillo, vencedora del duel contra Esther López; Marta Paigina, Renata Zarazua, Tena Lukas i les dues lucky losers, Isabelle Wallace i Manon Arcangioli. En el quadre de dobles, s’ha completat la ronda de vuitens sense ensurts per a les quatre parelles favorites.

La cap de sèrie número 3 del 1r Trofeu Ciutat de Barcelona, Silvia Soler-Espinosa, ha saldat amb succès el seu debut a les pistes del C.E. Hispano Francés. La tenista d’Elx s’ha imposat per 7-5 i 6-1 en 1h i 52 minuts a la francesa Chloe Paquet, 260a en el ranking WTA, i queda citada per dimecres amb la vencedora del duel entre Olga Sáez Larra i Andrea Gámiz, previst demà. Menys fortuna per a Cristina Bucsa, Wild Card de l’organització i que ha caigut en 1h i 14 minuts contra la nipona Eri Hozumi, 227a del ranking.

Previ a la celebració d’aquests partits, s’ha posat el punt final a la lluita pels darrers slots del quadre principal. La mexicana Renata Zarazua, principal cap de sèrie d’aquesta ronda prèvia, ha doblegat per 6-1 i 6-4 a l’australiana Isabelle Wallace, quedant emparellada a la primera ronda amb la cinqueña favorita, la japonesa Misa Eguchi. En tot cas, Wallace es mantindrà en competició en entrar al ‘Main Draw’ com a ‘lucky loser’, i disposarà d’una nova revàlida demà front a la russa Viktoria Kamenskaya. Idèntica història amb la francesa Manon Arcangioli, que tot i perdre amb la croata Tena Lukas per 6-0 i 6-1, es manté en el torneig i s’enfrontarà a la jugadora dels Estats Units, Jennifer Elie; Lukas, per la seva part, jugarà contra la suïssa Conny Perrin.

Tampoc no ha fallat la russa Marta Paigina, tercera cap de sèrie de la fase preliminar, que s’ha imposat per 6-1 i 6-3 a la invitada argentina, Paula Baranano, i es citarà demà dimarts amb la romanesa Christina Dinu. Finalment, el duel entre Irene Burillo i Esther López s’ha decantat cap el costat de la primera, que ha segellat la classificació per al quadre principal amb un 6-1 i 6-3 i jugarà amb una de les invitades il·lustres del torneig, l’alacantina Maria Teresa ‘Tita’ Torró.

Disputada la primera ronda de dobles

En el quadre de dobles, s’han celebrat tots els partits corresponents a la primera ronda de la competició sense sorpreses aparents per a les caps de sèrie. Pel que fa a l’actuació de les nostres jugadores, Silvia Soler-Espinosa, que comparteix pista amb paraguaià Montserrat González, ha completat  un dia rodó a la central en guanyar per un clar 6-1 i 6-2 a les seves compatriotes, Clàudia Hoste i Eva Martínez Regalado. També segueix en competició Cristina Bucsa, que fent parella amb la russa Viktoria Kamenskaya,ha derrotat el duet franco-suís format per Hesse y Masarova (6-4, 1-6 i 13-11).

La jornada de demà dimarts aguarda el debut de les restants participants en el quadre individual del Ciutat de Barcelona, entre les quals figura la jugadora de l’Hispano Francès, Paula Badosa, que jugarà amb la cap de sèrie número 2, Dalila Jakupovic, i Olga Sáez Larra, el compromís de la qual la cita amb la veneçolana Andrea Gámiz. Un cop més, l’accés al recinte és gratuït per a tots els aficionats i aficionades al món del tennis.