Dissabte , 13 Abril 2024
Inici » ITF » Presentat el 1r Ciutat de Barcelona de Tennis al Village del Trofeu Conde de Godó

Presentat el 1r Ciutat de Barcelona de Tennis al Village del Trofeu Conde de Godó

Èxit de mitjans i assistents a la presentació del 1r Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Gran Premi FIATC Assegurances, que ha tingut lloc avui a la carpa de l’Ajuntament de Barcelona al village del Trofeu Conde de Godó. Han acompanyat al president del CE Hispano-Francès, Josep Maria Garcia Maranges, a l’acte les següents personalitats: David Escudé, comissionat d’Esports de Barcelona, Josep Salom, Diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport, Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis, Miguel Ángel Martín, gerent de la Real Federación Española de Tenis i Joan Castells, president de FIATC Assegurances. Tots ells han valorat l’aposta del club hortenc pel tennis femení i remarquen l’oportunitat de catapultar la ciutat de Barcelona mitjançant aquesta competició, que es desenvoluparà entre els propers 10 i el 18 de juny.

Ha obert els parlaments l’amfitrió, David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, que remarcava la importància per a la ciutat d’un torneig d’aquest nivell: “Ens sentim orgullosos d’acollir a Barcelona un dels millors torneigs del món masculins, però a la ciutat li faltava una gran competició femenina que ens situés en el primer nivell del tennis mundial. Barcelona té un teixit d’entitats històriques absolutament imprescindibles per impulsar l’esport a la nostra ciutat, com l’Hispano-Francès, i no ens ho hem pensat quan vam rebre la proposta”.

Josep Salom, diputat Esports de la Diputació de Barcelona, indicava: “Estem encantats de poder col·laborar per a què aquest torneig hagi pogut fer aquest salt endavant, que és molt important per al tennis femení. És important que el sector públic i el sector privat sumin esforços per tirar endavant propostes com aquesta que, a més, ens ha de servir d’exemple de coordinació entre administracions per treballar unides de cara a un esdeveniment de primer nivell i d’interès per al país”.

Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport, ha representat a l’esdeveniment a Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que, al marge de felicitar els organitzadors, destacava dos grans ítems de la competició: “D’una banda, la internacionalització del nom de Catalunya i Barcelona a tot el món, i perquè parlem d’esport femení, que guanya en visualització any a any, i encara més gràcies a l’organització de torneigs de primer ordre com aquest”.

Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis, subratllava en el seu parlament: “Cal posar en valor el prize money de 60.000$ del Ciutat de Barcelona, que el situa com a primer torneig femení de l’Estat. Això amaga una feina molt important obra de la Junta del Club i a tot l’equip que hi ha per darrera que fan una gran feina”.

Miguel Ángel Martín, gerent de la Real Federación Española de Tenis, i que acudia en nom del seu president, indicava: “Estem davant un ambiciós projecte de futur. L’Hispano és un dels clubs més bonics que tenim a l’Estat i està ple de gent amb passió pel tennis, i això en una època de dificultats econòmiques per a les entitats, s’ha d’agrair. La RFET també fa la seva aportació perquè creu en aquest equip humà i estem il·lusionats de què sigui la primera etapa d’un torneig que ha de créixer molt més en el futur. Estem segurs que serà un gran èxit”.

Joan Castells, president de FIATC Assegurances, ha representat a l’entitat que atorgarà el Gran Premi de la competició: “Tenim 87 anys d’existència i sempre hem volgut treballar junt a la nostra societat, tant a Catalunya com a Espanya, i una manera és fer-ho és recolzar propostes esportives. La nostra idea és seguir vinculats a la societat, i més amb un esport com el tennis que ens dóna grans satisfaccions. Que tinguem un gran èxit”.

Ha tancat els parlaments el president del C.E. Hispano-Francès, Josep Maria Garcia Maranges, que ha començat el seu parlament agraint el suport d’institucions i sponsors. A continuació, declarava: “El més important que ens hem trobat és que porta que hem tocat, porta que s’ha obert. I això ens ha donat molta força per seguir endavant amb el torneig. A més, ens esperona a què, si aquest any és un èxit, hi tornem l’any vinent.”

L’acte ha estat seguit en directe per la totalitat de mitjans de comunicació acreditats al Godó, a més de personalitats com ara el president del RCT Barcelona, i molts socis i amics del C.E. Hispano-Francès.

Veure àlbum presentació