Dissabte , 13 Abril 2024
Inici » ITF 2017 » Oceane Dodin vs Ioana Loredana Rosca, gran final del 2n ITF Women World Winner

Oceane Dodin vs Ioana Loredana Rosca, gran final del 2n ITF Women World Winner

Definida la gran final de la segona edició del Torneig ITF Women World Winner de Barcelona, que mesurarà demà al CE Hispano Francés a la francesa Oceane Dodin –vencedora contra Melanie Stokke per un doble 6-1– i a la revelación de la prova, la romanesa Ioana Loredana Rosca, classificada des de la fase prèvia i que ha superat en tres sets a la catalana Laura Pous, quarta favorita de la competició.

La central del CE Hispano Francès de Barcelona ha registrat un bon aforament en el partit que inaugurava la jornada de semifinals, que mesurava a la primera cap de sèrie, Oceane Dodin, amb Melanie Stokke. Dodin ha mantingut la seva proposta habitual, mentre la seva rival que, accedia a l’encontre d’avui amb més de 12 hores a la pista des del diumenge, ha tingut moltes dificultats per contenir el potent joc de fons de la jugadora de Lyon, fet que, afegit a algunes imprecisions, han resultat un llast insalvable per a les seves opcions. El resultat, un contundent doble 6-1 en 1 hora i 9 minuts, que mantenen a la principal cap de sèrie en el camí cap al títol sense cedir un sol set.

A la segona semi, Ioanna Loredana Rosca s’ha anotat al seu favor una autèntica marató tennística de dues hores i 54 minuts contra la quarta favorita, Laura Pous. La de Granollers no ha arrencat bé, cedint la primera mànega per 6-3 davant una més encertada Rosca, tot i que ha aconseguit donar-li la volta al partit en la segona, imposant-se per 6-4. El tercer i definitiu set ha mantingut la igualtat fins al setè joc, moment en què el partit ha entrat en una muntanya russa de breaks i contrabreaks. Pous ha disposat de dues opcions d’avançar-se adelantarse 5-3, però la seva rival ha remuntat la situació per restablir la igualada. En el següent joc, Pous ha perdut el seu servei, entregant a la seva rival l’opció de servir per guanyar. Malgrat això, la vallesana ha restablert l’empat. Amb 5-5, Rosca ha concretat la seva tercera pilota de break (dues de tres en la tercera mànega, per una de quatre de Laura Pous) per recuperar la iniciativa i assolir el triomf per 7-5.

En acabar el partit, Ioanna Loredana Rosca declarava: “Sabia que m’esperava un encontre molt dur per la superior experiència de la mevarival. Només he intentat deslliurar-me de la pressió després d’una setmana molt dura, accedint a semifinals procedent de la quali i amb partits molt llargs. A més, he hagut de fer front a molèsties  al genoll i al peu. Demà espero jugar igual de bé que avui i que tinguem una bona final”.

El partit definitiu de la segona edició del torneig Women World Winner de Barcelona entre Dodin y Rosca, duel inèdit en el circuit, tindrà lloc demà diumenge a les 12:00h a la pista central del CE Hispano Francès. L’assistència, igual que durant tot el torneig, serà gratuïta.

Oceane Dodin vs Ioana Loredana Rosca, gran final del 2n ITF Women World Winner