Dissabte , 13 Abril 2024
Inici » ITF 2017 » Oceane Dodin, campiona del 2n ITF Women World Winner

Oceane Dodin, campiona del 2n ITF Women World Winner

La francesa Oceane Dodin, número 126 del ranking mundial, s’ha proclamat campiona del torneig ITF Women World Winner del CE Hispano Francès, dotat en 25.000$ en premis, en imposar-se a la final a la romanesa resident a Bilbao Ioana Loredana Rosca per 6-3 i 6-4. La competició barcelonina, referència a Catalunya en el tennis femení i una de les principals de l’Estat, tanca el seu segon capítol amb satisfacció entre públic, jugadores i organització, i ja comença a treballar de cara a 2017.

La intensa calor d’avui diumenge a Barcelona no ha evitat un ple absolut a la pista central del CE Hispano Francès per gaudir de la gran final del Women World Winner. Oceane Dodin, la gran favorita, ha acabado imposant la seva llei en un partit que ha dominatdes del primer joc front a Ioanna Loredana Rosca, que disputava avui el seu setè compromís de la setmana després d’accedir al quadre des de la fase prèvia, i que ha jugat amb molèsties musculars, seqüel·la d’una ruptura fibril·lar que va patir fa tres setmanes. La jugadora de Lille s’ha endut elprimer set per 6-3 i dominava per 3-0 en el segon, momento que ha resultat clau en el partit, com confessava en acabar: “En aquest moment potser m’he confiat un pèl massa, i Ioanna ha reaccionat fins a avançar-se per 4-3. He hagut de treure el meu millor tennis per revertir la situació”. Aquesta reacció l’ha dut a anotar-se la segona mànega i, en conseqüència, el partit, per 6-4.

La guanyadora valorava el triomf: “Venia de perdre tres finals aquest 2016, i estic contenta d’haver inscrit el meu nom en el palmarès de Barcelona. Crec que he practicat un bon joc durant el torneig i espero ara gaudir d’una bona recuperació `per tornar amb més força en els compromisos WTA al Canadà”. Rosca, per la seva banda, valorava la seva actuació en clau global: “Estic més que contenta amb el meu torneig a Barcelona, competint amb regularitat i a gran nivell front a jugadores del top 200, que estan molt per sobre del meu ranking (enguany ocupa el lloc 650). Ara toca recuperar-se ràpid de les molèsties abans de marxar aquesta mateixa setmana cap a les Açores per seguir competint”.

En acabar la cerimònia, a la qual han assistit Frank Terrón, gerent d’esports de l’Ajuntament de Barcelona; Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat; Daniel Laga, coordinador d’esports de la Diputació de Barcelona; Joan Querol, secretari de la RFET, i Joan Navarro, president de la Federació Catalana, a més de representants dels principals sponsors del torneig, FIATC, Yume, IVS Ibérica, Banco Mediolanum, Centres Cruz Navarro, SILVAIT, LAES i Oriola Abogados, el president del CE Hispano Francès valorava l’edició 2016: “Tanquem una gran setmana de tennis. Hem treballat amb l’excel·lència com a precepte fonamental per fer d’aquesta competició un torneig de referència. Ara toca treballar de valent de cara a 2017 amb el mateix objectiu”.

Oceane Dodin, campiona del 2n ITF Women World Winner