Dissabte , 13 Abril 2024
Inici » El Club » Història

Història

CLUB ESPORTIU HISPANO FRANCÈSL’any 1943, un grup d’amics, espanyols i francesos fundaren el CLUB ESPORTIU HISPANO FRANCÈS, constituint-se oficialment a la ciutat de Barcelona, concretament en el barri de Gràcia, entre els carrers Providència i Cerdenya.

Cavallers i pioners de l’esport, promogueren amb l’exemple, la seva pràctica entre els amics i veïns, que ben aviat arribaren al centenar i li donaren d’aquesta manera un caràcter poliesportiu al Club.

Les principals seccions foren, en aquells moments, les de Bàsquet, CLUB ESPORTIU HISPANO FRANCÈSAtletisme i Voleibol, esport aquest en què l’HISPANO va aconseguir els seus més brillants èxits.

És quasi impossible relacionar-los tots, però destacaríem que fins i tot va arribar a jugar el Campionat d’Europa Masculí i diversos cops va ser Campió d’Espanya i Catalunya. En el nostre país, parlar de Voleibol i de l’HISPANO Francès, és parlar del mateix.

Pel que fa al Bàsquet, va destacar tant en l’apartat masculí, jugant fins la seva desaparició l’any 1972, com sobretot en el femení amb quatre campionats d’Espanya, tres sub-campionats, diversos campionats de Catalunya, més dues participacions a les Copes d’Europa com màximes fites, fins la seva desaparició l’any 2000.

Les nostres vitrines són plenes de les copes commemoratives de cadascun d’aquests esdeveniments, encara que no es conserven totes, ja que en aquelles antigues instal·lacions, el Club no disposava de Local Social.

CLUB ESPORTIU HISPANO FRANCÈSEl 27 de Desembre de 1968 va ser la data en que el nostre Club va inaugurar les seves noves instal·lacions en l’ actual seu de la Vall d’Hebron. L’èxode fou a causa del nou pla que aleshores, l’ Alcalde de Barcelona, Sr. Porcioles, tenia destinat a l’antiga ubicació del Club.

El Sr. Francisco Marti Nebot, President en aquell moment, amb gran tenacitat, va aconseguir que aquests terrenys llavors extraradi de la ciutat, horts i barrancs, foren adquirint la seva actual configuració.

L’antiga fàbrica d’embotellament d’aigua de deu de la coneguda família Montalt, es va convertir en el nou local social de la nostra entitat.

Va coincidir en aquella època, l’auge del nou esport del Tennis, i, amb gran visió de futur, el Club va decantar-se vers aquest esport, que es va convertir en l’esport principal.

CLUB ESPORTIU HISPANO FRANCÈSDes d’aquell moment aquesta Secció ha anat aconseguint multitud de títols que han passat a engrandir la nostra gran trajectòria esportiva.

Els anys han anant passant i mentrestant, en un afany de renovació, el nostre actual President Sr. Josep Mª García Maranges, no estalvia esforços per aconseguir modernitzar i donar-li una nova orientació més actual i contemporània al nostre Club.

Amb aquesta filosofia obre les portes a tots els conciutadans amants de l’esport i el benestar i els convida que es facin socis i puguin gaudir d’ un veritable oasi en el centre de la ciutat.

  • Data fundació: 23 d’abril de 1943
  • Data aprovació dels estatuts: 16 de desembre de 1993
  • Primer nom de l’entitat: “Agrupación de Tenis del Instituto Francés de Barcelona”
  • Nº Registre a la Generalitat: 01803
  • M221.469 m2  – (164,07 X 164,07 X 135 X 138,72)
  • Núm. de títols: 2200

El canvi de nom es va fer el dia 4 de juny de 1943